Zo wordt jij een ster in BBQ’en

Als de zon eenmaal goed doorkomt, dan zien we het al helemaal voor ons. We fantaseren over die mooie zomerse avonden. Een paar heerlijke stukken vlees op de BBQ en een biertje in onze handen. Het enige probleem is dat jij nog niet de handige tools hebt. Hoe zorg je er nou voor dat je jouw gasten kunt verwennen in de zomer? De echte vraag is hoe wordt je een ster in BBQ’en? Dat leggen we je uit in dit artikel.

BBQ’en

Volg een workshop

De allerbeste tip die wij hebben is om een goede workshop te volgen. Er zijn overal in Nederland en België bedrijven die van jouw een ster in BBQ’en kunnen maken. Je leert hoe je om moet gaan met verschillende soorten BBQ’s. Maar je leert ook hoe je het vlees moet bereiden. Na het volgen van zo’n workshop kun je bijvoorbeeld een smoked salmon of pastrami maken. Bovendien leer je New York Hotdogs en Buffalo style chicken wings te bereiden. Na zo’n workshop ben jij een echte grillmaster en weet jij precies wat je nodig hebt voor thuis. Je kunt de tuin omtoveren tot jouw enige echte BBQ keuken. 

Zo’n workshop is natuurlijk heel leuk om te volgen met een aantal man. Stel het bijvoorbeeld voor als het jaarlijkse vriendenuitje. Of doe het juist iemand cadeau. Het is een origineel cadeau om mee aan te komen bij je partner. Daar gaat natuurlijk meteen een stille hint in schuil. Laat die zomer BBQ avonden maar komen. 

De juiste apparatuur

Na die workshop weet jij precies wat je allemaal in huis moet halen. Maak buiten jouw eigen BBQ keuken, waar je van alle gemakken voorzien bent. Je moet het jezelf natuurlijk niet te moeilijk maken. Terwijl jij bezig bent met alle voorbereiden, kun je jouw partner natuurlijk al de nodige instructies geven.

Bij een BBQ horen namelijk ook heel veel kruiden. Maak een mooi boodschappenlijstje, zodat je alle smaakmakers al in huis hebt. Voor het vlees kun je ze op het laatste moment op pad sturen. Zorg er wel voor dat je goed omschrijft wat je nodig hebt. Je wil de gasten immers overtreffen met al jouw BBQ skills. 

Als alles is voorbereid is het tijd om iedereen uit te nodigen. Laat die gasten maar komen. Iedereen zal versteld staan van alles dat jij kunt maken op de BBQ. Al die smaaksensaties proeven naar meer. Zo’n workshop werpt dus echt zijn vruchten af.

Geef een reactie