Hierom is het beter om samen te sporten

Officieel gezien zouden we allemaal een beetje moeten sporten. Beweging is namelijk goed voor ons, dus sporten kan haast geen kwaad. Sommige mensen vinden het alleen heel saai en moeten een drempel over. In dat geval is het beter om samen met iemand te sporten. Welke voordelen dat allemaal met zich meebrengt, lees je in dit artikel.

Gegarandeerd meer plezier

Als je samen met iemand sport heb je altijd meer plezier dan in je eentje. Het maakt dan niet eens uit met wie je gaat sporten. Dat kan een goede vriend of vriendin zijn, maar ook je partner, je broer, je zus of je ouders. Het gaat erom dat je niet alleen bent en altijd iemand hebt om mee te kletsen. Al is het maar om te vragen hoeveel sets iemand nog moet in de fitness. Het idee van niet helemaal alleen zijn, helpt sommige mensen om over die drempel -die fitness heet- te stappen.

Een grote motivatie

Zodra je met iemand naar de fitness gaat, kun je elkaar ook motiveren. Zo blijf je elkaar uitdagen en steunen. Soms heb je gewoon de hulp van een ander nodig om een doel te bereiken. Zorg er daarom ook voor dat je altijd doelen voor jezelf stelt, vooral als je naar de fitness gaat. Stonden er vorige week 3 sets van 12 op de planning bij legpress? Maak er dan nu 3x 15 van bijvoorbeeld. Ging die 56 kg met gemak? Dan kun je in je tweede set misschien wel opschalen naar 63 kg. 

De ander is er om jou over die streep te duwen. Als je denkt dat je niet meer kunt, helpt de ander jou weer omhoog. Dat is ook waar het om moet draaien in de fitness. Je bent er om het beste uit jezelf te halen, maar het is ook niet verkeerd om het beste in iemand anders naar boven te halen. 

Een stok achter de deur

Het nadeel van fitnessen is dat het individueel is. Zolang je een individueel doel stelt, heb je soms de neiging om niet te gaan. Als je al een pijntje voelt of wat moe bent, wil je al gauw overslaan. Dat heb je in een team minder, omdat je dan voor de groep er moet staan. Daarom is samen sporten ook zo goed. Hij of zij is die stok achter de deur, die jou toch weer mee sleept naar de fitness, ook al had je helemaal geen zin.

Geef een reactie