Hierom neem je jouw vriendin mee naar de sportschool

Is dat uurtje in de sportschool dat momentje voor jezelf? Of is dat een van de weinige momenten waarop je je beste vrienden ziet? Toch is het goed om open te staan voor veranderingen. Neem eens een keer je vriendin mee naar de sportschool. Je zal zien dat het vele voordelen heeft.

Goed voor je relatie

Het is heel goed voor je relatie om samen te sporten met je partner. Koppels die samen sporten zijn namelijk over het algemeen gelukkiger. Dat komt natuurlijk omdat er met sporten een geluksstofje vrijkomt. Het feit dat je jouw partner ziet zweten naast je, geeft je natuurlijk ook een trots gevoel. Daarom kan het samen sporten ook een tikkeltje opwindend zijn.

Je mag best de illusie hebben dat jouw partner al die oefeningen voor jou doet. Als je hem of haar ziet zwoegen met al die gewichten, dan kun je je ogen er natuurlijk niet vanaf houden. Het is dan ook niet verkeerd om te denken dat dat wordt gedaan om er voor jou goed uit te zien. 

Door al die spanningen en opwindingen in de sportschool, kan dat ook nog eens goed uitpakken in de slaapkamer. Hebben jullie dus het idee dat je in een soort sleur bent beland? Ga dan eens samen naar de sportschool. Al is het maar om een keer uit te proberen hoe dat samen sporten jullie bevalt.

Van elkaar leren

De eerste gedachte van samen sporten is dat jullie toch niet met dezelfde gewichten kunnen sporten. Dat zou in de meeste gevallen inderdaad zo zijn. Dat betekent niet dat je niks van elkaar kunt leren. Jouw partner kan misschien niet dezelfde gewichten als jou dragen, maar kan wel dezelfde oefening uitvoeren. Help dan om de oefening goed uit te voeren. 

Daarbij is motivatie en support ook heel belangrijk. Zelf denken we altijd dat we echt niet meer kunnen, maar er zit altijd nog wat kracht verstopt. Zorg ervoor dat je er alles uit kan halen bij je partner. Je mag best even voor personal trainer spelen.

Andersom geldt dat natuurlijk ook. Mannen zullen over het algemeen weinig stretchen en andere mat oefeningen doen. Terwijl dat juist ook heel goed kan zijn. Neem je man daarom mee aan de hand in het sporthok en leer hem de juiste posities aan. Zo zie je maar waar dat er altijd van elkaar te leren valt. Ook is het leuk om een keer met de ander z’n workout mee te doen.

Geef een reactie