3 Redenen om een motorrijbewijs te halen

Droom je er wel eens van om je motorrijbewijs te halen? Wat houdt je dan tegen om het niet te doen? Een ritje op de motor laat je zo vrij voelen, dat kan geen een scooter of auto overtreffen. Het wordt dan ook echt tijd om al je twijfels aan de kant te zetten. Als je er altijd van hebt gedroomd dan is dit hét moment om je droom achterna te gaan. Dit zijn 3 redenen om jouw motorrijbewijs te halen.

Reden 1: Zo vrij als een vogel

Met een motor voel je je echt zo vrij als een vogel. Dit komt omdat je ten eerste tussen alle auto’s door kunt rijden als je in een file beland. Jij hoeft in principe nooit helemaal tot stilstand te komen. Bovendien zijn er wegen die je met de auto misschien niet zo snel zal nemen, maar met de motor is staat geen obstakel jou in de weg.

Reden 2: Ideaal in de zomer

Een motor is echt een aanwinst in de zomer. Neem je partner lekker mee achterop en ga heerlijk touren. Kom terecht op allerlei mooie plekken. Ga lekker kilometers maken voor de lol en beleef de mooiste avonturen met elkaar. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om eropuit te trekken. Een vakantie op de motor is namelijk echt een aanrader. Er bestaan campings die speciaal voor motorrijders zijn. Zo leer je weer heel wat nieuwe mensen kennen, die allemaal dezelfde passie delen. Al zul je dat op de weg alleen ook al merken. Motorrijders zoeken elkaar altijd op en geven je altijd een vriendelijke glimlach! 

Reden 3: Goedkoper dan een auto

Een motor is goedkoper dan een auto. Dat geldt op alle vlakken. Ten eerste is een motor voordeliger in aanschaf. Voornamelijk als je net begint met rijden. Er zijn veel leuke motors voor beginners die voordeliger zijn dan menig auto. Daarnaast ben je ook qua onderhoud minder kwijt. Het onderhoud van een motor kan je namelijk veel zelf doen. Dit maakt het dan ook voordeliger dan van de auto. Dan krijg je nog het brandstofgebruik, waarbij de motor ook weer veel voordeliger is. Dit maakt een motor dus een erg goedkoop vervoermiddel. Het enige nadeel kan zijn dat je niet overdekt zit, maar een motorpak kan je beschermen tegen alle weersomstandigheden. Het belangrijkste is dat een motor jou van A naar B brengt. 

Geef een reactie