Deze belangrijke vragen moet je stellen bij het kopen van een auto

Bij de supermarkt koop je zo je boodschappen, maar bij sommige producten sta je net wat langer stil. Zo ook bij het kopen van een auto. Dat komt natuurlijk door de hoge aankoopprijs. Het bedrag is niet niks, dus daar moet je wel goed over nadenken. Bovendien moet je ook alle relevante informatie hebben om een keuze te maken. Stel daarom altijd deze belangrijke vragen, voordat je een auto koopt.

Mag ik de onderhoudsgeschiedenis inzien?

Een auto heeft onderhoud nodig. Daarom is het goed om een beeld te krijgen van de onderhoudsgeschiedenis. In het beste geval zijn al die gegevens terug te lezen in het serviceboekje. Het kan natuurlijk altijd zijn dat zo’n boekje verloren gaat, vooral als de auto al meerdere eigenaren heeft gehad. De meerdere eigenaren kunnen voor jou al een alarmbel zijn om van de auto weg te blijven.

Heeft de auto schade gehad?

Het is belangrijk om achter de historie van de auto te komen. Met een kentekencheck kun je bijvoorbeeld zien hoe oud de auto is. Ben je nou geïnteresseerd in een auto die al 5 jaar oud is? Dan kan het zomaar zijn dat ergens in die 5 jaar de auto een keer betrokken is geweest bij een ongeluk. De kans is aanwezig dat je nu niets meer van die schade ziet, maar toch is het belangrijk om er alles over te weten. Vraag dan ook altijd door als de auto schade heeft gehad. 

Als de auto namelijk dusdanig schade heeft gehad, dan is dat wellicht een reden om van de koop af te zien, ook al ziet deze er spik en span uit nu. Je zult het maar meemaken dat er binnen in de auto wat kapot is gegaan door de schade, wat pas zichtbaar wordt als jij de auto hebt gekocht. Daarom wil je van alle mogelijke mankementen vooraf al op de hoogte zijn. 

Welke gebreken heeft de auto?

Er is altijd een reden waarom een auto verkocht wordt. Vaak komt dat ook door de gebreken. Vraag op de man af dan ook wat deze gebreken zijn. De eigenaar van de auto is verplicht om hier antwoord op te geven. Van een kapotte airco tot de stoelverwarming die het niet doet, er zijn verschillende gebreken op te noemen. Aan jou de vraag of die gebreken zo groot zijn, dat je van de koop af wil zien. 

Geef een reactie