Is padel de sport die jij nu wil uitoefenen?

Midden in corona tijd is padel ontzettend populair geworden. Overal in Nederland worden er padelbanen uit de grond gestampt. Alleen, wat is er nou zo leuk aan deze sport? Waarom is het zo’n ontzettend groot succes? Kom erachter waarom jij deze sport wilt uitoefenen. Alles over padel lees je hieronder.

Padel voor Mannen

Voor elke leeftijd

Padel is een makkelijke sport om mee te beginnen. Je hoeft niet topfit te zijn om jouw eerste potje te spelen. Het is daarom ook een sport voor alle leeftijden. Dat maakt de sport daarom erg toegankelijk. Je kunt het spel samen of tegen elkaar spelen. Een potje met het hele gezin zou dus ideaal kunnen zijn. Zeker als je ouders niet zo sportief zijn aangelegd. Het gaat immers ook om de gezelligheid, die deze sport met zich mee brengt. Je staat immers dicht bij elkaar, wat ook zorgt voor sociaal contact. 

Tennis + squash = padel

Padel is afgeleid van de sporten tennis en squash. Je hebt de velden van tennis, maar de wanden van squash. Een padelbaan is namelijk afgesloten door hoge muren en heeft een net in het midden zoals bij tennis. Dat is niet het enige waardoor padel op deze twee sporten lijkt. Ook als we naar het spel kijken, zitten de spelelementen van tennis en squash erin. De bal moet namelijk één keer stuiteren, wat ook bij tennis het geval is. Daarna mag de bal naar de overkant gespeeld worden met behulp van de wanden. Dat komt dan weer overheen met squashen. Je gebruikt alleen een speciaal padel racket voor deze sport. Het racket is kleiner, dikker en heeft geen snaren. Het verschilt dan ook sterk van een tennisracket. 

Een intensieve sport

Hoewel iedereen gemakkelijk kan instappen in deze sport is het ook zeker heel intensief. Het vraagt vooral veel voor je benen. Dit komt door de houding die je aannemend bij een potje padel. Je gaat al snel door je benen zakken als een soort squat-houding. Dit stelt je in staat om de ballen laag terug te spelen. Daarnaast moet je veel naar de bal stappen, wat je ook in je benen kan voelen. Dan hebben we het nog niet gehad over het afzetten en de sprintjes. Het is dus zeker verstandig om ernaast je benen goed te trainen. De lunges en squats zijn goede oefeningen om je benen wat sterker te maken voor padel. Gebruik eventueel gewichten om jezelf uit te dagen.

Nog niet helemaal overtuigd, neem dan een les als cadeau.

Geef een reactie