Mannen, de grootste fans van smart home producten

Smart home producten zie je tegenwoordig in veel huishoudens terug. Toch zijn het de mannen die het vaakst voor deze slimme apparaten kiezen. Voornamelijk de apparaten in de categorie verlichting en schakelaars zijn populair bij mannen. In dit artikel lees je welke slimme apparaten zij het vaakst in huis hebben als grootste fans van smart home producten.

Mannen en Smart Home Producten

De slimme verlichting

Mannen kiezen het vaakst voor slimme verlichting in huis. Ze koppelen het liefst alle lampen in huis, waardoor je met een druk op de knop de hele kamer kunt verlichten. Die zogenaamde knop zit gewoon op je smartphone. Je kunt alle lampen via de app met elkaar verbinden. Dit stelt je inderdaad in staat om alles in een keer aan te zetten. Daarnaast maakt de app het mogelijk om de lichten bijvoorbeeld te dimmen tot 40% of een andere kleur te geven. Wellicht vind je het ‘s avonds wel fijn om de kamer te verlichten met paars licht. Dat is allemaal mogelijk via de app.

De slimme schakelaars

Een slimme schakelaar stelt je in staat om van elk apparaat een smart home product te maken. Zo kun je op de schakelaars natuurlijk verschillende producten aansluiten. Stel je sluit jouw televisie of koffiezetapparaat erop aan. Als je dan van huis bent, kun je deze op afstand uitzetten. Je kunt het zelfs zo instellen dat ze op een bepaalde tijd aan gaan. Zo kun je ‘s nachts bijvoorbeeld alles uitschakelen, zodat er niet onnodig veel stroom wordt gebruikt. Om 07:00 uur ‘s morgens kunnen dan een aantal apparaten weer aan om zo maar een tijd te noemen.

De slimme speaker

Naast de verlichting en schakelaars zijn slimme speakers ook heel populair onder mannen. Deze speakers zijn ingebouwd met spraakassistenten, die je van alles kunt vragen. Een van de populairste is misschien wel Alexa van Amazon. Zo kun je bijvoorbeeld vragen wat het weer wordt en of er nog belangrijk nieuws is. Alle belangrijke informatie kan worden opgezocht door deze handig spraakassistent. Zo hoef je zelf veel minder op te zoeken en ben je toch voorzien van de belangrijkste en laatste informatie. 

Daarnaast zijn de beveiliging en veiligheid apparatuur heel populair bij de mannen. Zij schaffen bijvoorbeeld vaker beveiligingscamera’s en alarmsystemen aan. Maar ook rookmelders en deursloten kunnen hieronder vallen. Zo zorg je dat indringers op afstand blijven en voel je je veiliger in je eigen huis. Mannen houden nu eenmaal van Smart Cadeau’s.

Geef een reactie