Welke BBQ is geschikt voor mij?

Als de zon begint te schijnen denken we meteen aan het BBQ seizoen. Zie je jezelf alweer al dat lekkers bereiden voor jouw vrienden? Dan moet er wel eerst een geschikte BBQ in de tuin staan. Je hebt tegenwoordig zoveel keus dat het moeilijk is om de juiste te vinden. Lees in dit artikel welke BBQ geschikt is voor jou.

Een houtskool barbecue

Laten we voorop stellen dat het kiezen van een BBQ heel persoonlijk is. We kunnen wel de verschillen voor jou op een rijtje zetten. Dan kun je op basis daarvan zelf kijken welke BBQ het beste bij jou past. 

Een houtskool BBQ kan bijvoorbeeld alleen gebruikt worden met houtskool of briketten. Het is een klassieke en geschikte BBQ, die ook weer in veel verschillende vormen, maten en merken te koop is. De houtskool barbecue kan hoge temperaturen bereiken en biedt daarom ook veel verschillende bereidingsmogelijkheden. 

Het voordeel van deze barbecue is dat je die rokerige smaak aan je vlees krijgt, omdat het vuur zich direct eronder bevindt. Dat is de smaak die je ook wil krijgen als je gaat BBQ’en. 

Een gas barbecue

Met een gasbarbecue grill je vanzelfsprekend op gas. Je bereikt dan wel snel op temperatuur, wat een groot voordeel is. Ook hierbij zijn weer veel verschillende bereidingstechnieken mogelijk. De barbecues zijn ook gemakkelijk in onderhoud, omdat je niet eerst alle houtskool en briketten moet verwijderen.

Het ding is wel dat een gasfles veel ruimte in beslag neemt en ook relatief gevaarlijk is. Het zal niet de eerste gasfles zijn die ontploft.

Een buiten keuken

Als je er de ruimte voor hebt in de tuin, dan is een buitenkeuken natuurlijk heel ideaal. Voornamelijk als je van plan bent om vaak de barbecue aan te steken. Jouw partner wil dan vast wel een plekje voor jouw buitenkeuken reserveren in de tuin. 

Je hebt dan een barbecue inclusief extra werkruimte. Zo kun je ter plekke al je vlees marineren en kruiden. Het is jouw terrein, waar je magie verricht. Het nadeel is wel dat deze barbecue niet voor iedereen zijn portemonnee geschikt is. De prijzen zijn relatief hoog in tegenstelling tot een kleiner model barbecue.

Zo’n buitenkeuken is verkrijgbaar met houtskool- en gasbarbecues. Het is dus maar de vraag waar jij een voorkeur voor hebt. Ga je voor die heerlijk rokerige smaak of toch voor het gemak en de snelheid van verwarmen?

Geef een reactie